Nieuws
Zwangerschapsverlof/waarneming

In januari 2020 gaat Else met zwangerschapsverlof. Voor de waarneming van haar patiënten en voor de praktijk hebben we Monique Jacobs gevraagd om tot eind april/begin mei bij ons te komen werken.

Monique stelt zich graag voor:
Ik kom in Helmond/Brouwhuis werken tijdens het zwangerschapsverlof van Else.
Ik ben in 1985 afgestudeerd aan de academie voor fysiotherapie in Heerlen. Sindsdien ben ik werkzaam in de eerste lijn. Ik heb enkele jaren in Duitsland gewerkt en daarna op verschillende plekken in Nederland. De laatste 20 jaar in het dorp waar ik vroeger woonde. Sinds 1 jaar woon ik in Brabant en werk als zzp’er
Mijn interesses liggen vooral op het gebied van ouderen en NAH (niet aangeboren hersenletsel), maar ik heb jarenlang alle voorkomende aandoeningen in een eerstelijns praktijk behandeld.
Aanvullende cursussen: neurorevalidatie bij CNA (centraal neurologische aandoeningen), motiverende gespreksvoering, valpreventie, begeleiden van mensen met een chronische aandoening, perfect pilatus, cyriax, oedeemtherapie echter geen specialisaties hierin, klassiek tapen, aangesloten geweest bij CVA netwerk Maarstricht en Heuvelland, geparticipeerd in verschillende onderzoeken van hogeschool Zuid en Post HBO coachingsopleiding tot NLP/hNLP coach.
Daarnaast had ik thuis een massagepraktijk en heb ik jarenlang gymlessen gegeven aan dames en ouderen.


Computerstoring

Helaas hebben we op de praktijk te maken met een computerstoring. Hierdoor zijn we niet te bereiken via het contactformulier en niet via de mail. U kunt ons wel bereiken via de vaste telefoon: 0492-513025 of 0492-560105.
Tegenwoordig beschikken we ook over een mobiel. Je kunt ons daarop een berichtje, Whatsapp of bericht via messenger (facebook) sturen. Het mobiele nummer is: 06-36210042.


TENS


TENS staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie. Het is een behandeling waarbij via de huid het pijnsignaal wordt beïnvloed. Dit gebeurt met behulp van twee of meerdere pleisters (elektrodes) en zwakke elektrische stroom. Deze elektrische stroom is afkomstig van een speciaal apparaat, het TENS apparaat.

Er wordt gestart met een proefperiode van drie tot vier weken, u krijgt dan een TENS apparaat mee in bruikleen. Bij een duidelijke pijnvermindering wordt voor u een TENS apparaat aangevraagd. Er wordt een definitieve machtiging verzonden naar de firma en daarmee wordt het apparaat uw eigendom. De behandeling wordt gestopt als de proefperiode geen effect heeft.

De zorgverzekering vergoed dit vanuit de basisverzekering na verwijzing van een specialist.
Contracten met alle zorgverzekeraars

Zoals wel eens in het nieuws is en veel mensen zich vaak afvragen.
De zorgverzekeraars… Wat is er mogelijk en wat niet.

Wij als Praktijk Brouwhuis hebben met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Als u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie dan worden de behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering (hoeveel behandelingen is afhankelijk van het pakket wat u heeft).


Zwangerschapswaarneming

Foto Dorine

Even voorstellen:

Mijn naam is Dorine Dudok van Heel.
Vanaf begin maart ’18 ga ik Else vervangen vanwege haar zwangerschapsverlof.
In 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen.
In 2012 heb ik de opleiding tot arbeidsfysiotherapeut met succes afgerond, waarmee ik mensen op het gebied van arbeid en gezondheid óók kan adviseren en behandelen.

Ik heb ervaring op gedaan in verschillende doelgroepen: behandeling van nek-/schouderklachten tot klachten als gevolg van reuma of de gevolgen na een hersenbloeding (CVA) als ook het begeleiden van oefengroepen.
Verder heb ik nog een breed scala aan cursussen en nascholingen gevolgd waaronder medical taping.

Vol enthousiasme ben ik bij Fysiotherapie Brouwhuis begonnen.


Werkzaamheden Maaslaan

Gelukkig is het al weer een tijdje wat rustiger bij ons in de Maaslaan. De werkzaamheden aan deze kant van de Maaslaan zijn een heel eind afgerond. Dat betekent dat we vanuit de Rivierensingel (winkelcentrum Brouwhorst) goed te bereiken zijn.


Voortgang werkzaamheden Maaslaan

De werkzaamheden zijn helaas nog in volle gang aan de Maaslaan.
Gelukkig zijn de vorderingen al aardig zichtbaar. Maar dit maakt nog wel dat de bereikbaarheid wisselend is.
We zijn bereikbaar via de Rivierensingel (vanuit het winkelcentrum). Daar wordt momenteel nog af en toe aan de weg gewerkt. U kunt dan door de Swalmstraat rijden om de parkeerplaats voor de praktijk te bereiken.

Bereikbaarheid praktijk Brouwhuis


Werkzaamheden Maaslaan

Vanaf woensdag 20 september gaan ze aan de Maaslaan werken rond de praktijk. Dit betekent dat je niet via de Maaslaan bij de praktijk kunt komen. Je kunt via de Rivierensingel de andere kant de Maaslaan in, dan sla je voor de werkzaamheden links af de Dommelstraat in (zie afbeelding 3) en kun je op de parkeerplaats bij de praktijk komen. Of je parkeert de auto op de Swalmstraat (afbeelding 2), je moet dan een klein stukje lopen naar de praktijk.

Hopelijk gaan de werkzaamheden goed en zijn wij snel weer goed bereikbaar!

Informatiebrief ivm werkzaamheden Maaslaan Parkeren Swalmstraat Parkeren vanuit Dommelstraat


lymfe drainage

22 april gaat Dineke van Veghel beginnen met de Basiscursus oedeemtherapie na deze cursus kan de deelnemer patienten met lymfoedeem doelgericht , systematisch en procesmatig onderzoeken en behandelen.

492588_oedeemtherapie


Kennis van consument over gezond eten kan beter

De meningen van consumenten en diëtisten over wat wel en niet gezond is, lopen hier en daar nogal uiteen. Dit blijkt uit de resultaten van een recent onderzoek van Ruigrok NetPanel en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).