Nieuws
TENS


TENS staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie. Het is een behandeling waarbij via de huid het pijnsignaal wordt beïnvloed. Dit gebeurt met behulp van twee of meerdere pleisters (elektrodes) en zwakke elektrische stroom. Deze elektrische stroom is afkomstig van een speciaal apparaat, het TENS apparaat.

Er wordt gestart met een proefperiode van drie tot vier weken, u krijgt dan een TENS apparaat mee in bruikleen. Bij een duidelijke pijnvermindering wordt voor u een TENS apparaat aangevraagd. Er wordt een definitieve machtiging verzonden naar de firma en daarmee wordt het apparaat uw eigendom. De behandeling wordt gestopt als de proefperiode geen effect heeft.

De zorgverzekering vergoed dit vanuit de basisverzekering na verwijzing van een specialist.
Contracten met alle zorgverzekeraars

Zoals wel eens in het nieuws is en veel mensen zich vaak afvragen.
De zorgverzekeraars… Wat is er mogelijk en wat niet.

Wij als Praktijk Brouwhuis hebben met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Als u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie dan worden de behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering (hoeveel behandelingen is afhankelijk van het pakket wat u heeft).


Zwangerschapswaarneming

Foto Dorine

Even voorstellen:

Mijn naam is Dorine Dudok van Heel.
Vanaf begin maart ’18 ga ik Else vervangen vanwege haar zwangerschapsverlof.
In 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool in Groningen.
In 2012 heb ik de opleiding tot arbeidsfysiotherapeut met succes afgerond, waarmee ik mensen op het gebied van arbeid en gezondheid óók kan adviseren en behandelen.

Ik heb ervaring op gedaan in verschillende doelgroepen: behandeling van nek-/schouderklachten tot klachten als gevolg van reuma of de gevolgen na een hersenbloeding (CVA) als ook het begeleiden van oefengroepen.
Verder heb ik nog een breed scala aan cursussen en nascholingen gevolgd waaronder medical taping.

Vol enthousiasme ben ik bij Fysiotherapie Brouwhuis begonnen.


Werkzaamheden Maaslaan

Gelukkig is het al weer een tijdje wat rustiger bij ons in de Maaslaan. De werkzaamheden aan deze kant van de Maaslaan zijn een heel eind afgerond. Dat betekent dat we vanuit de Rivierensingel (winkelcentrum Brouwhorst) goed te bereiken zijn.


Voortgang werkzaamheden Maaslaan

De werkzaamheden zijn helaas nog in volle gang aan de Maaslaan.
Gelukkig zijn de vorderingen al aardig zichtbaar. Maar dit maakt nog wel dat de bereikbaarheid wisselend is.
We zijn bereikbaar via de Rivierensingel (vanuit het winkelcentrum). Daar wordt momenteel nog af en toe aan de weg gewerkt. U kunt dan door de Swalmstraat rijden om de parkeerplaats voor de praktijk te bereiken.

Bereikbaarheid praktijk Brouwhuis


Werkzaamheden Maaslaan

Vanaf woensdag 20 september gaan ze aan de Maaslaan werken rond de praktijk. Dit betekent dat je niet via de Maaslaan bij de praktijk kunt komen. Je kunt via de Rivierensingel de andere kant de Maaslaan in, dan sla je voor de werkzaamheden links af de Dommelstraat in (zie afbeelding 3) en kun je op de parkeerplaats bij de praktijk komen. Of je parkeert de auto op de Swalmstraat (afbeelding 2), je moet dan een klein stukje lopen naar de praktijk.

Hopelijk gaan de werkzaamheden goed en zijn wij snel weer goed bereikbaar!

Informatiebrief ivm werkzaamheden Maaslaan Parkeren Swalmstraat Parkeren vanuit Dommelstraat


lymfe drainage

22 april gaat Dineke van Veghel beginnen met de Basiscursus oedeemtherapie na deze cursus kan de deelnemer patienten met lymfoedeem doelgericht , systematisch en procesmatig onderzoeken en behandelen.

492588_oedeemtherapie


Kennis van consument over gezond eten kan beter

De meningen van consumenten en diëtisten over wat wel en niet gezond is, lopen hier en daar nogal uiteen. Dit blijkt uit de resultaten van een recent onderzoek van Ruigrok NetPanel en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).


Zorgpact wordt twee jaar verlengd

Het Zorgpact dat in de zomer van 2015 is gestart, wordt met twee jaar verlengd. Dat maken minister Edith Schippers van Volksgezondheid, minister Jet Bussemaker van Onderwijs en staatssecretaris Martin van Rijn vandaag bekend.


Lichamelijke en psychische klachten bij jongeren door overmatig telefoongebruik

Jongeren die ‘s nachts te lang op hun mobiele telefoon kijken, kampen steeds meer met lichamelijke en psychische klachten. Door langdurig gebruik van de telefoon hebben jongeren last van slaapproblemen, concentratieverlies en hoofdpijn.