thumb image
Zit met Pit

Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een scherm. Door de komst van laptops en tablets is het onderwijs aan het veranderen. Kinderen zitten meer, leren anders.

 Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Zit met Pit! is een erkende interventie binnen De Gezonde School. Kwaliteit gegarandeerd dus! https://www.gezondeschool.nl/interventies/po/1402968?schooltype=po

Wij pakken de verantwoordelijkheid over dit belangrijke onderwerp graag op en hebben ons als praktijk met trots aangesloten bij dit nuttige en landelijke initiatief. Leonie is onze Pit!Therapeut. Het delen van onze kennis en expertise doen we graag. We zien het als onze bijdrage aan de oplossing van dit maatschappelijke probleem. 

Zit met Pit! is zo ontwikkeld dat kinderen, leerkrachten en ouders sámen in beweging komen. Met een compleet uitgewerkt lesprogramma, een professionele therapeut en concrete handvatten om op voort te borduren. Je versterkt en inspireert elkaar, zodat kinderen overal dezelfde boodschap krijgen: Zit met Pit!

Ik sta te trappelen om u alles te vertellen over de mogelijkheden van Zit met Pit! op uw school. U kunt natuurlijk ook zelf contact met mij/ons opnemen, graag zelfs!

Kort maar krachtig een indruk krijgen van Zit met Pit? Bekijk dan het filmpje, het duurt nog geen 3 minuten: https://www.youtube.com/watch?v=g9kwF1gLFnM Natuurlijk staat er op de website nog meer informatie voor u klaar. Neem gerust een kijkje! www.zitmetpit.nl