thumb image
Team

Fysiotherapeuten

Dineke van Veghel
Else Smit – Martens

Oefentherapeuten Cesar

Leonie Essens

Administratief Medewerker

Yvonne Cuppen – van de Voorde

Ons team bestaat uit:

Dineke van Veghel - van Dam

Fysiotherapeute, Big: 99033398504 Afgestudeerd in 1988 aan de Academie voor Fysiotherapie Thim van der Laan in Utrecht.
Vanaf 1989 ben ik werkzaam in Brouwhuis
Ik ben Algemeen Praktiserend Fysiotherapeut maar heb wel verschillende specialiserende cursussen gedaan zoals voor mensen met COPD ( een chronische long aandoening ) en bekkenproblematiek bij zwangerschap en incontinentie. En sinds 2016 gespecialiseerd in Oedeem therapie.
Belangrijk is voor mij het individuele contact met de patient.

Leonie Essens

(Kinder)oefentherapeute Cesar, kp: 09912176849 Afgestudeerd Oefentherapeut Cesar in 2009 te Hogeschool Utrecht in Utrecht. Sinds 2013 ben ik ook Kinderoefentherapeute.
Ik behandel zowel kinderen als volwassenen. De kinderen vanaf de leeftijd 0 jaar wegens motorische problemen, houdingsproblemen en/of sensorische problemen. Voor volwassenen behandel ik de klachten als houdingsproblematiek, rugklachten, nek- en schouderklachten en hoofdpijnklachten. Tevens heb ik cursusssen gevolgd voor het geven van ademhalings- en ontspanningstherapie.
Ik vind de afwisseling van kinderen met volwassenen als patienten erg leuk!

Else Smit-Martens

Fysiotherapeute, Big: 59914906304 In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Fontys Hogeschool Eindhoven.
Sinds 2013 heb ik mij gespecialiseerd als claudicatiotherapeute. Tevens sta ik ingeschreven in het claudicationet. Waardoor gesuperviseerde looptherapie in onze praktijk mogelijk is.
Verder heb ik nog diverse cursussen en nascholingen gevolgd. Zo heb ik de scholing Neurorevalidatie bij CNA (centraal neurologische aandoeningen) in de geriatrie gevolgd, de cursus motivitional interviewing en de cursus medical taping. In november 2016 heb ik de cursus valpreventie en valtraining gevolgd. Vanaf juni 2017 ben ik actief lid van het ParkinsonNet. Hiervoor heb ik de cursus afgerond en kan patiënten met parkinson begeleiden tijdens de therapie.

Monique Jacobs

Fysiotherapeute, Big: 59033986404 Ik kom in Helmond werken tijdens het zwangerschapsverlof van Else.
Ik ben in 1985 afgestudeerd aan de academie voor fysiotherapie in Heerlen. Sindsdien ben ik werkzaam in de eerste lijn. Ik heb enkele jaren in Duitsland gewerkt en daarna op verschillende plekken in Nederland. De laatste 20 jaar in het dorp waar ik vroeger woonde. Sinds 1 jaar woon ik in Brabant en werk ik als zzp’er
Mijn interesses liggen vooral op het gebied van ouderen en NAH (niet aangeboren hersenletsel) maar ik heb jarenlang alle voorkomende aandoeningen in een eerste lijn praktijk behandeld.
aanvullende cursussen: neurorevalidatie bij CNA (centraal neurologische aandoeningen )motiverende gespreksvoering, valpreventie, begeleiden van mensen met een chronische aandoening, perfect piliatus, cyriax, oedeemtherapie echter geen specialisatie hierin, klassiek tapen, aangesloten geweest bij CVA netwerk Maastricht en heuvelland. geparticipeerd in verschillende onderzoeken hogeschool zuid. Post HBO coachingsopleiding tot NLP/hNLP coach
Daarnaast had ik thuis een massagepraktijk en heb ik jarenlang gymlessen gegeven aan dames en ouderen.

Yvonne Cuppen-van de Voorde

Administratief medewerker Ik ben sinds 2014 , 2 dagdelen werkzaam in de praktijk. Mijn taken bestaan uit administratie en telefoon beantwoorden maar ook allerlei andere klussen die moeten gebeuren. Ik doe het werk nog steeds met veel plezier.